Alege verde

Află primul
ofertele speciale
Înscrie-te la newsletterul achizitiiverzi.ro pentru a fi la curent cu noutățile

Mai multi Wati la aspiratoare nu inseamna o mai buna putere de absortie

 

Conform noilor norme, cele mai neperformante produse vor fi interzise pe piața europeană. Regulile s-au dezvoltat ca răspuns la faptul că aspiratoarele de mare-putere au fost puse pe piață de către anumiți producători, care încărcă consumatorii cu facturi mai mari la energie, fără a aduce nici un beneficiu performanței de aspirare.


Noile reguli presupun o schimbare de paradigmă: Mai multă putere nu înseamnă o aspirare mai bună. Consumatorii europeni vor să economisească energie și bani începând cu 1 Septembrie 2014. Din 2017, legile adiționale vor realiza mai multe îmbunătățiri.


Limitele de putere de 1600 Wați, de astăzi, și de 900 Wați din septembrie 2017 vor garanta faptul că aspiratoarele vor avea un consum modest de energie, în timp ce testele au arătat că aspiratoare de înaltă calitate, cu puteri ale motorului sub aceste limite sunt pe deplin capabile să realizeze curățenia necesară în gospodării.


Cerințele de ecodesign vin alături de o nouă etichetă energetică obligatorie a UE pentru aspiratoare, pentru a permite consumatorilor să facă mai ușor comparația între diferitele modele. Pe eticheta energetică, puteți vedea consumul de energie, nivelul de zgomot, performanța de curățare a covoarelor și a gresiei, precum și re-emisia de praf.